Блоги

27 Квітня, 2021 ТОП-5 маринадів для шашлику на маївку

Маринади для шашликів роблять різноманітні. Раніше м’ясо просто зберігали в перебродившому виноградному соці, щоб зберегти його подовше. Зараз як тільки ні змагаються!

 

Маринують м’ясо у вині, гранатовому та лимонному соці, в кефірі, квасі, мінеральній воді, майонезі та сметані. Головне в будь-якому маринаді – з’єднати м’ясо з цибулею, перцем і сіллю, додавши кислу складову. Ось тільки кілька рецептів маринаду.

 

Класичний, з вином

Порізати цибулю товстими півкільцями з розрахунку 4 середні цибулини на 1 кг м’яса. М’ясо посолити, поперчити, викласти шарами, щедро перемежовуючи шари цибулею і поливаючи сухим червоним вином (приблизно 2/3 склянки вина на 1 кг м’яса).
Такий маринад прекрасно підходить для яловичини, баранини і свинини.

 

З лимоном і мінеральною водою

Цибуля ріпчаста 4 штуки порізати дрібно, видавити в цибулю сік 1 лимона, потерти всі руками. М’ясо посолити, поперчити, викласти шарами, перекладаючи цибулею, змішаним з лимонним соком, і поливаючи кожен шар газованою мінеральною водою з розрахунку 1,5 склянки води на 1 кг м’яса. Залишити на ніч. Такий маринад ідеально підходить для приготування шашлику з яловичини, але і для баранини, і для кролика теж годиться.

 

Кефірний маринад

1 літр кефіру змішати з 2 ст. л. рослинної олії. На 1 кг птиці або м’яса взяти 4 цибулини дрібно порізати, змішати з 3 ст. ложками посіченої зелені (годиться кріп, петрушка, кінза). М’ясо посолити, поперчити, викладати шарами, посипаючи кожен шар сумішшю цибулі з зеленню і щедро поливаючи кефіром, присмаченим маслом. Такий маринад дуже хороший для птиці і кролика, але і будь-який інший м’ясо вийде в ньому дуже ніжним і смачним.

Це основні маринади. Далі – хто на що здатний: багато додають сік лайма, гранатовий сік, часник, лавровий лист, мед, незліченна кількість спецій … Ось, наприклад, кілька рецептів вишуканого маринаду, який додає м’ясу зовсім особливий шик.

 

З медом і соєвим соусом

На 1 кг м’яса потрібно 6 ст. л. соєвого соусу, який треба розігріти на водяній бані і змішати з 1 ст. л. меду, видавити туди ж 3 зубчики часнику, перемішати з шматочками м’яса так, щоб суміш обволокла їх з усіх боків, посипати хмелі-сунелі і ще раз перемішати. Цей маринад ідеально підходить для курячих крилець і кролика.

 

З гострою гірчицею і пряними травами

До 200 гр гострої гірчиці додати 2 ст. л. майорану, по 0, 5 ч. л. розмарину і орегано, 4 лаврові листки дрібно поламати, перемішати все з м’ясом,  томатним соусом і травами.

2 ст. л. гострого томатного кетчупу перемішати з 3 ст. л. рослинного масла, подрібнити туди ж 2 зубчики часнику, 2 невеликих цибулини, додати по 1 ч.л. розмарину і майорану, щедро посолити і поперчити.

ЧИТАЙ НАС У TELEGRAM
    Підписатися
    Сповістити про
    guest
    0 Коментарі
    Вбудовані Відгуки
    Переглянути всі коментарі