Економіка

11 Листопада, 2020 Хмельницькі підприємці вийшли проти “карантину вихідного дня”

Підприємці Хмельницького разом із колегами 24 міст України сьогодні вийшли на протест.

 

Представники малого та середнього бізнесу обурені запровадженням “карантину вихідного дня”, який можуть ввести вже з 14−15 листопада. 

 

Протестувальники зазначають, що більшість заробітку вони отримують саме за вихідні дні, тому закриття закладів харчування на суботу-неділю суттєво вплине на них. Ймовірно, через таке закриття доведеться закрити свій бізнес. 

 

 

Як пише “Поділля News“, заступник Хмельницького міського голови Володимир Гончарук, який вийшов до мітингуючих, зазначив, що влада міста жодних рішень щодо обмежень роботи у вихідні не приймала. Наразі всі чекають на рішення уряду, яке має бути ухвалене сьогодні.

 

Коментуючи свої вимоги, рестораторка Олена Пенкаль, пояснила: міський голова та голова ОДА, до якого вони звернулися, насправді нічого не можуть змінити у ситуації, що склалася.

 

“Але вони можуть нас підтримати, передати наше звернення, провести сесії і дати прохання в Кабінет Міністрів, що ми є, ми нікуди не поділися, і якщо є карантинні обмеження, давайте їх обговорювати. Давайте зробимо так, що якщо ми обмежимо, то ми обмежимо всіх. Повністю місто закриваємо і таким чином допомагаємо лікарням, щоб не було напливу хворих”,– пояснила рестораторка.

Мітинг тривав дві години.  Учасники підписали звернення до Хмельницького міського голови та голови Хмельницької ОДА з проханням підтримати підприємців. Та відповідним чином відповісти центральним органам влади.

ЧИТАЙ НАС У TELEGRAM
    Підписатися
    Сповістити про
    guest
    0 Коментарі
    Вбудовані Відгуки
    Переглянути всі коментарі