Культура

17 Січня, 2022 Хмельничанам покажуть виставу про видатного дисидента

Жителів Хмельницької міської територіальної громади, поціновувачів театрального мистецтва запрошують на моновиставу Володимира Смотрителя «Птах душі».

 

Вистава присвячена 83-ій річниці з дня народження Василя Стуса, українського поета, яскравого представника українського дисидентства 60-х років, Героя України, та на згадку про півстоліття з дня його арешту.

 

«Птах душі» – це назва збірки із майже 300 віршами Стуса, яка була знищена табірними наглядачами незадовго до смерті поета.

 

Кіно-театральна інсталяція відбудеться 20 січня у монотеатрі «Кут» (вул. Проскурівського підпілля, 34), початок о 19:00.

 

Нагадаємо, минулого року Вахтанг Кіпіані у Хмельницькому презентував публіцистичну книгу про Василя Стуса

 

Довідково:

Васи́ль Семе́нович Стус  — український поет, перекладач, публіцист, мислитель, літературознавець, правозахисник, борець за незалежність України у XX столітті. Один із найактивніших представників українського дисидентського руху. Лауреат Державної премії ім. Т. Шевченка (1991), Герой України (2005, посмертно). За переконання про необхідність збереження й розвитку української культури зазнав репресій з боку радянської диктатури, його творчість була заборонена та частково знищена, а він сам був засуджений до тривалого перебування в місцях позбавлення волі, де й загинув.

ЧИТАЙ НАС У TELEGRAM
    Підписатися
    Сповістити про
    guest
    0 Коментарі
    Вбудовані Відгуки
    Переглянути всі коментарі