Культура

25 Серпня, 2021 На Хмельниччині пройде фестиваль середньовічної культури Ruthenica Medievalis

Фестиваль “Ruthenica Medievalis”, який традиційно проходить у Кам’янець-Подільському, – це реконструкція рицарських боїв, середньовічних ігр, лучних турнірів, факельних ходів, середньовічних ярмарків, майстер-класів з історичного фехтування, озброєних походів з маневрами і війною та багато іншого. 
 
Фестиваль демонструє матеріальну культуру та одяг Західної і Східної часів Великого князівства Литовського. За легендою учасники фестивалю відтворять події 1398 р. Збір військ і подальший огляд озброєння, муштра, маневри як підготовка до походу до Києва з подальшим виступом на битву біля р. Ворскла. Це була одна з найбільших битв XIV століття в Східній Європі, що відбулась між військами Золотої Орди та східноєвропейського союзу в складі сил Литовсько-Руської держави, Польщі, Тевтонського Ордену, Молдавії і Волощини, а також татар Тохтамиша.
 
На кам’янчан та гостей міста чекатимуть рицарські бої, середньовічні ігри, лучний турнір, факельна хода, середньовічний ярмарок, озброєний похід з маневрами і війною та багато іншого.
 
 
Дійство відбуватиметься з 2 по 4 вересня у Старому місті та на території фортеці. Вартість квитків у Старий замок на час проведення фестивалю не змінюється. 
ЧИТАЙ НАС У TELEGRAM
    Підписатися
    Сповістити про
    guest
    0 Коментарі
    Вбудовані Відгуки
    Переглянути всі коментарі