Культура

29 Липня, 2021 На Хмельниччині мистецький проєкт звинуватили в ідолопоклонстві

Мистецький туристичний проєкт для маркування визначних місць у Полонному так і не отримав затвердження на сесії.

 

14-а чергова сесія Полонської міської ради ОТГ відбулась 23 липня 2021 року, а палкі дискусії за її результатами тривають і зараз, пише Хмельницький News.

 

Про творчий проєкт, який набув розголосу, розповіла місцева активістка Вікторія Зінчук у соцмережі:

“У Полонному мали встановлюватися 17 малих архітектурних форм Хо (скульптури по 20 см висотою) у різних образах, у різних історичних місцях Полонного. Це старенький дідуган на честь якого, за легендою, була названа річка Хомора. Наш унікальний ні на кого не схожий персонаж. Біля кожного Хо мали встановлюватися таблички з назвою локації та з QR-кодом, за допомогою якого можна було б дізнатись історію, легенду про місце та долучитись до інтерактивну – пройти квест по розробленому маршруту містом без гіда, екскурсовода. Важливо, що інформація про заклади харчування, розміщення, крамниці і т.д. можна було б дізнатись так само відсканувавши QR-код (доступ до інформації туристів до туристичних локацій міста)”.

Депутати не дозволили висловитись представнику проєту та не проголосували за нього, аргументуючи тим, що кошти варто в першу чергу виділити на медичні заклади та придбання автомобіля для поліції. У деяких народних обранців аргументація була досить екстравагантною. До прикладу, представник ВО “Свобода” Сергій Барзак почав цитувати Біблію і зазначив: “те, що в Полонному робиться, називається сатанізм”, пророкуючи “оргії і ритуали” біля скульптур. Депутатів пан Барзак застеріг не голосувати, бо “будете горіти в пеклі, варитися в самих глибоких і широких котлах разом зі спільним вашим очільником”. Відео виступу можна переглянути за посиланням.

До слова, схожі архітектурні скульптури прикрашають міста не лише в Україні, а й за кордоном:

 

 

Варто зазначити, що ідея із мініатюрами Хо полончанам до смаку, а про результати сесії вони висловлюються так:

ЧИТАЙ НАС У TELEGRAM
    Підписатися
    Сповістити про
    guest
    0 Коментарі
    Вбудовані Відгуки
    Переглянути всі коментарі